Cursusaanbod

Bij de VitaMee Academie bieden we diverse cursussen, trainingen en workshops aan (vanaf nu cursussen genoemd). Sommige zijn op basis van open inschrijving, andere beslaan een (kort) traject. Alle aangeboden cursussen kunnen we op maat maken voor jouw bedrijf en naar jouw wensen. Kijk voor de voorwaarden onder het kopje Incompany.
We bieden cursussen aan op de volgende kennisgebieden:

  • HR
  • Verzuim & Preventie
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Persoonlijke ontwikkeling
 

HR

HR-gerelateerde cursussen die wij op dit moment aanbieden zijn gericht op duurzame inzetbaarheid en de juiste persoon op de juiste plek. Hiervoor zijn verschillende instrumenten in te zetten. Wij zoomen in op het voeren van functioneringsgesprekken en ondersteunen graag bij het verkrijgen van inzicht en bewustwording van eigen gedragingen, functioneren en ontwikkelmogelijkheden. Voor meer gerichte informatie klik op de onderstaande links.

Voor leidinggevenden / HRM’ers / medewerkers.
De HR cursussen richten zich op de algemene zaken van het vak.

Aanbod

 

Verzuim en Preventie

In de verschillende cursussen richten wij ons op preventie, re-integratie en arbo. De kern is altijd hoe kun je wetgeving goed opvolgen en daarnaast ook oog hebben voor de medewerker. Verschillende wetgeving volgt zich snel op en hoe blijf je hierin aangesloten? Binnen onze cursussen bieden we altijd een mix van mens- en resultaatgerichtheid en daarnaast ook actuele kennis.

Vormt verzuim een onderdeel van jouw takenpakket? Dan zijn deze cursussen wat voor jou.
Voor leidinggevenden, P&O’ers/HRM’ers, leidinggevenden en casemanagers.

Aanbod 

  • Open cursus ‘Verzuim in de praktijk’
  • Training Verzuimgesprekken
  • Open cursus ‘Wet privacy’
  • Vertrouwenspersoon
  • Incompany verzuimtraining, op maat gemaakt
 

Leiderschapsontwikkeling

Om een organisatie vitaal te maken en te houden, zijn sterke maar mensgerichte managers doorslaggevend: vitale leiders creëren vitale medewerkers. Deze cursussen richt zich op communicatie, gedrags- en cultuurverandering. Daarbij wordt altijd gezocht naar de optimale synergie en tussen mensgericht en resultaatgericht leiderschap.

Voor leidinggevenden in het Middenkader en Projectleiders.

Aanbod 

 

Teamontwikkeling

Sterke teams gaan lastige gesprekken niet uit de weg om samen beter te worden. Ze zijn in staat te benoemen waar de sterke punten van het team liggen, maar ook waar de verbetering mogelijk is. Vanuit openheid, eerlijkheid en met respect worden lastige zaken toch benoemd om tot een gezamenlijke verbetering te komen. Toch voelen mensen zich niet altijd veilig genoeg om zaken aan de orde te stellen. VitaMee begeleidt jullie team hier graag in.

Voor teams die beter willen samenwerken.

Aanbod 

 

Persoonlijke ontwikkeling

In een optimaal team vul je elkaar aan vanuit ieders kwaliteiten, kennis en ervaring. Maar dat lukt niet iedereen. Soms ontbreekt het aan communicatieve vaardigheden en/of zelfvertrouwen. Omdat we graag ieders kwaliteiten, kennis en ervaring willen benutten, ondersteunen we medewerkers om hun positieve bijdrage in het team te vergroten.

Voor medewerkers

Aanbod

Heb je nog niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat we nog meer voor je kunnen doen.