Mededeling

U bent van harte welkom voor uw gezondheidskeuring. Om gezond te blijven hebben wij onderstaande maatregelen genomen:

– Bij klachten die passen bij Corona, annuleert u de afspraak.

– Voorafgaand aan de keuring ontvangt u een vragenlijst die u ingevuld meeneemt naar de keuring.

– Na elke keuring desinfecteren wij onze ruimte.

Alle informatie voor de keuring groot rijbewijs

Bij VitaMee kun je terecht voor een rijbewijskeuring. Let bij het maken van de afspraak op de levertijd van de gezondheidsverklaring en de duur van de beoordeling door het CBR.

Hoe gaat een keuring in zijn werk?

Locatie Lichtenvoorde

Selecteer de soort afspraak van uw keuze. Bekijk de afspraak voor de details.

U kunt een afspraak voor de keuring groot rijbewijs boeken wanneer u:

 • jonger bent dan 75 jaar en
 • van het CBR slechts één keuringsverslag door de bedrijfsarts moet laten invullen (dus wanneer er geen aanvullende medische problematiek speelt) en
 • een goede (met de juiste hoofd- en kleine letters) ZD-code ontvangen heeft en voor de bedrijfsarts beschikbaar hebt, zodat de keuring direct tijdens de keuring in de systemen van het CRB verwerkt kan worden.

 


In alle andere gevallen boekt u één van de andere afspraakmogelijkheden.

Om een factuur te ontvangen, maakt u een zakelijke afspraak. Vul bij het maken van uw afspraak een KVK nummer in van de betaler en selecteer de ‘keuring zakelijke rijbewijskeuring’.

Boek uw afspraak ‘Keuring groot rijbewijs’

U kunt voor deze keuringsmogelijkheid een afspraak boeken wanneer u:

 • jonger bent dan 75 jaar en
 • van het CBR meerdere keuringsverslagen door de bedrijfsarts moet laten invullen (bijv. i.v.m. suikerziekte, bloeddruk, hart-, of longaandoening, o.i.d.) en/of
 • geen goede ZD-code van het CBR ontvangen hebt, of voor de bedrijfsarts beschikbaar hebt, zodat de keuringsgegevens op papier verwerkt moeten worden.

Boek uw afspraak voor ‘Keuring groot rijbewijs met een extra keuringsverslag, of zonder ZD-code’

Er is gezien de drukte bij ons slechts een beperkte mogelijkheid om afspraken te maken voor 75+ medische rijbewijskeuringen.

We verwijzen u voor deze rijbewijskeuringen graag door naar bijv.: huisartsen, of de mogelijkheden die diverse ouderenbonden regelmatig bieden. Een keuring is dan veelal ook goedkoper.

Wenst u toch door ons te worden gekeurd?

Maak dan hier afspraak voor ‘Keuring 75+’

Locatie Duiven

Op de locatie in Duiven bieden wij uitsluitend standaard keuringen aan.

U kunt een afspraak voor de keuring groot rijbewijs boeken wanneer u:

 • jonger bent dan 75 jaar en
 • van het CBR slechts één keuringsverslag door de bedrijfsarts moet laten invullen (dus wanneer er geen aanvullende medische problematiek speelt) en
 • een goede (met de juiste hoofd- en kleine letters) ZD-code ontvangen hebt en voor de bedrijfsarts beschikbaar hebt, zodat de keuring direct tijdens de keuring in de systemen van het CRB verwerkt kan worden. 

In alle andere gevallen boekt u één van de andere afspraakmogelijkheden op onze locatie in Lichtenvoorde.

Boek uw afspraak ‘Keuring groot rijbewijs’

Meer informatie

 • Klein potje urine (max 2 uur oud) met draaidop
 • Uw eigen rijbewijs of een ander identiteitsbewijs
 • Keuringsverslag (aanvragen via het CBR) én de brief van CBR met de zogenaamde ZD-code. De ZD-code is heel belangrijk, want daarmee kunnen de gegevens rechtstreeks door de keurend arts in het systeem van het CBR ingevoerd worden. Dit komt de afhandelingssnelheid bij het CBR ten goede. Geen of een verkeerde ZD-code (let op de hoofd- en kleine letters) leidt tot vertraging.
 • Eventuele medicijnlijst (met naam en dosering; via apotheek op te vragen)
 • Eventuele bril/contactlenzen. Wanneer u lenzen draagt vraagt het CBR dat de precieze sterkte wordt vermeld. (Vraag deze gegevens aan uw opticien, of neem de doosjes (waar de sterkte op staat) mee waarin u ze nieuw hebt aangeleverd gekregen.)

De papieren Gezondheidsverklaring/keuringsverslag is verkrijgbaar via de webshop van het CBR en bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij uw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Gezondheidsverklaring. Vraag hier uw papieren versie aan.

 • Gesprek over de algemene gezondheid
 • Oogonderzoek
 • Bloeddruk- en polsmeting
 • Urineonderzoek op het suikergehalte
 • Oriënterend lichamelijk/psychisch onderzoek (zo nodig)
 • Eventueel kan aanvullend onderzoek volgen
 • De keurend arts mag u niet de uitslag geven; dat is voorbehouden aan het CBR.

De kosten bedragen €92,50 incl. BTW (€ 76,45 excl. BTW).

 • Wij sturen het keuringsverslag digitaal door naar het CBR
 • Het CBR kan besluiten dat aanvullend onderzoek door een specialist nodig is, of kan een aanvullende rijtest verlangen (hoge uitzondering)
 • Het CBR deelt de uitslag per brief mee. Er zijn drie mogelijkheden:
 1. ) U bent geschikt.
 2. ) U bent deels geschikt; uw rijbewijs heeft beperkende bepalingen
 3. ) U bent ongeschikt

Wilt u een factuur? Dan kiest u bij het maken van de afspraak voor ‘Keuring zakelijk groot rijbewijs’. Vult u bij het boeken van uw afspraak ook uw KVK nummer in. Om een afspraak te plannen dient u meteen te betalen. Uw factuur wordt door onze administratie naar u gestuurd.

Heeft u gekozen voor een Keuring particulier, dan ontvangt u geen BTW factuur. Wilt u toch een factuur ontvangen? Dan brengen wij daar alsnog de kosten van €18,90 voor in rekening.

Neem voor vragen contact op via administratie@vitamee.nl of bel naar 0544 353 000.

Het hele beoordelingsproces kan door drukte bij het CBR een forse tijd duren. De feitelijke keuring bij VitaMee kost circa 30 minuten (15 min. bij de assistent(e) en 15 min. bij de arts).

Op de website van het CBR staat te lezen: “Mensen die nog een medische beoordeling nodig hebben , wordt geadviseerd dit ten minste 4 maanden voor het verlopen van hun rijbewijs ditaal, via mijn CBR, aan te vragen”.

Het registreren van een papieren gezondheidsverklaring duurt ongeveer drie weken langer dan de digitale verwerking. VitaMee heeft via Zorgdomein een online koppeling. Uw gegevens worden dus na afloop van de keuring direct ingediend bij het CBR.