Het beste uit mensen halen

Ter overdenking:

“Het beste uit je mensen halen”….. Een zin die ik nog erg veel tegen kom binnen het HR vakgebied. Maar een zin die me op alle vlakken steeds meer tegen komt te staan!

Mijn eerste kriebel komt bij het woordje “je”: dat gebruikt wordt als een bezittelijk voornaamwoord. De maatschappij van nu vraagt meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar vervolgens benoemen we mensen als bezit…. heel apart! Als we autonomie en onafhankelijkheid willen stimuleren, laten we dan ook bewust zijn van ons taalgebruik in deze. Voor mij is iedereen gelijkwaardig, ook al zijn we niet allemaal gelijk in onze rollen: niemand is iemands bezit.

Ten tweede: “het beste uit mensen halen”….. Tuurlijk, mensen stimuleren, ontwikkelen en de ruimte geven om de beste versie van zichzelf te zijn is super. Ik gun het iedereen! We weten alleen allemaal dat dat niet altijd opgaat. Binnen ons werkbare leven heeft iedereen te maken met moeilijke perioden. Mag het dan ook even minder zijn. Gewoon even niet de beste versie van jezelf. Als iemand die ruimte en mogelijkheid krijgt, beloof ik dat iemand daarna weer met veel bevlogenheid het beste uit zichzelf zal halen….

Preach (and write) what you (want to) practisch!

Sandra

 

Deel dit artikel