’10 jaar ondernemen…’ Blog 6 door Sandra

Het is nu 10 maart 2015 en ik zit lekker met een wijntje op de bank. Het dringt ineens tot me door dat het morgen al weer 10 jaar geleden is dat ik me als zelfstandig ondernemer ging inschrijven bij de kamer van koophandel. Voor mij destijds een groot moment, de allereerste stap….. Hoewel dat officiële moment bij de KvK niet de waarde kreeg die het wat mij betreft verdiende, liep ik vol trots het pand weer uit. Klaar voor mijn nieuwe uitdaging. Mijn baan bij Randstad had ik ondertussen opgezegd, maar ik moest nog wel een paar maanden uitwerken. Echter in elk vrije uurtje ging de ontwikkeling van mijn eigen bedrijfje verder.

Terug denkend aan de eerste maanden van ontwikkeling moet ik zeggen dat het een top tijd was. Gesteund door mijn toenmalige coach Teun Leuftink, ging ik zeer goed voorbereid van start. Ik wist wat ik wilde en Teun stelde mij bij elke stap de vraag: past dat in je visie Sandra, draagt dat bij aan hetgeen je wilt neerzetten….. De juiste vragen op het juiste moment stellen, dat doet een top coach. Daarvoor zal ik Teun eeuwig dankbaar blijven.

Daarnaast had ik die eerste stap nooit durven zetten zonder de onvoorwaardelijke steun van Wilco, niet alleen morele steun, maar letterlijk ook in werkzaamheden. Want hoewel ik wist wat ik wilde en wat ik te bieden had, wist ik ook heel goed dat ik één groot manko had/heb: boekhouding. Vanaf dag 1 heeft hij dit gedeelte van onze onderneming op zich genomen en sinds een aantal jaren heeft dit geresulteerd in een structurele samenwerking binnen VitaMee. Ik geef toe… een uitdaging bij tijd en wijlen, maar altijd succesvol samen.

Met veel drive, geloof, lef en naïviteit ben ik begonnen. Nu na 10 jaar kan ik zeggen dat deze eigenschappen denk ik nog steeds de basis zijn voor het succes van mijn ondernemerschap. Elke stap die ik gemaakt heb, heb ik vol overtuiging gemaakt, waardoor ik nooit bang ben geweest om te falen. En ja… Ik heb geregeld mijn neus gestoten, fouten gemaakt en geld misgelopen! In het kader van omdenken noemen we dat “leermomenten”. Zelf zie ik het als onderdeel van het ondernemen en van het leven.

10 jaar geleden ben ik begonnen vanuit de missie om “bedrijven in de Achterhoek beter te maken”. En na 10 jaar durf ik vol trots te zeggen dat wij zijn geslaagd in deze missie en er nog steeds elke dag aan werken, nu vanuit de slogan “….zodat het lekker werkt” en voor een grotere regio.

Ondertussen met een professioneel team van collega’s waar ik mega trots op ben en een dienstenaanbod waar je “u” tegen kunt zeggen.

Naast dat we onze klanten hebben helpen ontwikkelen, waren en zijn wij zelf ook continu in ontwikkeling.

Voor mijn gevoel hebben we de eerste 8 jaar basisschool zonder problemen heerlijk doorlopen. De overstap naar de middelbare school bleek echter toch wat nieuwe uitdagingen met zich mee te brengen. De eerste twee brugklas jaren waren onstuimiger, waarbij we als puber echt op zoek waren naar onze identiteit. Maar ook deze twee jaren hebben we uiteindelijk goed doorlopen. Ondertussen hebben we onze richting bepaald en onze indentiteit weer gevonden: we hebben ons vakkenpakket er op afgestemd en zijn helemaal klaar om verder gericht door te groeien.

Geweldig al deze fasen in het ondernemerschap, in mijzelf en in het team.

Doelstelling voor de komende jaren is om al onze deskundigen beter in de markt te zetten vanuit expertise en toegevoegde waarde. Dat we allemaal meer naast elkaar komen te staan en dat iedere deskundige nog meer het gezicht van VitaMee gaat worden. Collectief ondernemen met professionals die met elkaar de kwaliteit blijven verhogen en het merk VitaMee nog sterker maken. Dat is mijn doelstelling en uitdaging voor de komende 5 jaar. Een uitdaging waar ik alle vertrouwen in heb, want zoals ik al schreef: de eigenschappen “drive, geloof, lef en naïviteit” zijn nog steeds aanwezig.

 

 

Deel dit artikel