Samen Slimmer Werken met het Middenkader Platform Achterhoek

Je zou maar een collega hebben die MPA heet

Het MPA kun je zien als een collega, die van een afstand toch dichtbij is. Hij bemoeit zich nergens mee, maar als je een vraag hebt of je wilt even in vertrouwen sparren, dan kun je er altijd van op aan. Bovendien zegt hij op momenten net even dat wat je nodig hebt om weer geïnspireerd aan het werk te gaan.

Als leidinggevende valt er altijd wat te leren. Cursus hier, netwerk daar. Bij MPA krijg je de ruimte om te leren van jezelf, collega leidinggevenden en voorbeelden uit de praktijk bij andere bedrijven. Het is de collega die het ook leuk vindt om je te coachen en op gepaste wijze jou ondersteund in jouw (persoonlijke) ontwikkeling. Hij haalt alleen niet je koffie.

De schakelfunctie in het middenkader

Je functioneert als schakel tussen uitvoerende collega’s en het management. Dat is een mooie betekenisvolle positie in het bedrijf, maar dat kan ook voor de nodige uitdagingen zorgen.

We zien elke dag veel medewerkers en collega leidinggevenden bij VitaMee. We ontvangen ze bij trainingen, coachtrajecten en treffen ze natuurlijk ook ‘in de wandelgangen’. Daardoor heeft VitaMee een unieke positie en zien we vaak een overlap van uitdagingen en kansen bij verschillende bedrijven.

Dagelijkse uitdagingen kunnen van praktische aard zijn, maar geregeld komen er vervelende situaties voor op de werkvloer waarbij een discrete aanpak wordt gevraagd. Hoe ga je eigenlijk om met die gevoelige situaties? En wat voor een invloed heeft dat op je team? Hoe kun je negatieve werkdruk omzetten naar gemotiveerd team? Het MPA is er dan ook om je uitdaging te kunnen bespreken buiten je bedrijf.

Samen, voor en door leidinggevenden in het middenkader

Tot het middenkader behoren de leidinggevenden die in schakelfuncties die opereren tussen uitvoering en het management. Als leidinggevende is het fijn om uitdagingen in jouw organisatie te kunnen delen en je constructief wordt ondersteund bij het zoeken naar oplossingen. Zou je ook niet eens in de keuken van een andere organisatie willen kijken om te zien hoe zij daar werken? En in hoeverre word jij uitgedaagd om te leren van je eigen valkuilen?

Slimmer, het MPA is de springplank voor je ontwikkeling als leidinggevende

Wij hebben al jaren een sterke samenwerking met het middenkader in de Achterhoek. Daar ondersteunen we bij uitdagende vraagstukken, bieden we workshops en cursussen voor ontwikkeling van medewerkers, teams en organisatie en inspireren we door onze mensgerichte aanpak. In de praktijk wordt er veel van elkaar geleerd.

Slimmer werken maakt je werk niet alleen makkelijker en leuker, er wordt steeds vaker een beroep gedaan op jouw aanpassingsvermogen waardoor je wel slimmer moet gaan werken. Nieuwe systemen, technologieën, hogere productie en strengere eisen kunnen uitpakken in een hoge werkdruk en minder plezier op de werkvloer. Wij inspireren je om je werk(wijze) eens op een andere manier te benaderen. Inspiratie doe je vooral op in contact met anderen. Daarom worden bij de bijeenkomsten intervisie gecombineerd met een unieke workshop.

Werken, laat de wereld draaien

Je kunt in plaats van ‘werken’ natuurlijk genoeg andere zaken invullen, maar in onze visie levert werken een belangrijke bijdrage aan het leven. Werken mag daarom ook leuk en belangrijk gemaakt worden. Het is bij uitstek de plek om jezelf te ontwikkelen en van betekenis te kunnen zijn. We organiseren daarom graag een kijkje in de keuken van inspirerende collega ondernemingen in de Achterhoek om MPA leden te inspireren nog meer uit hun werk te halen.

Kennis, inzicht en oefening

Een veelgehoorde terugkoppeling bij onze cursussen en workshops is de kennismaking met collega-leidinggevenden die werkzaam zijn bij andere bedrijven in de regio. Er is vaak veel herkenbaarheid in de manier van werken, en ook in de daarbij terugkerende uitdagingen op de werkvloer.

In januari start er weer een nieuwe groep bij het MPA. Een bijzonder netwerk met leidinggevenden die functioneren als schakel tussen management en uitvoerende collega’s.

Het MPA bestaat al een paar jaar en heeft voor 2020 opnieuw een leerzame invulling gekregen. Het MPA verbindt leidinggevenden om van elkaar te leren en om bij te dragen aan elkaars ontwikkeling. De nadruk ligt op het delen en opdoen van kennis, ontwikkeling, intervisie en inspiratie.

Deel dit artikel