Waarom werkt VitaMee met e-coaching en Pluform?

E-coaching heeft meerdere voordelen. Het is vooral een effectief verlengstuk van onze persoonlijke coaching. Naast face-to-face gesprekken is het namelijk een manier om effectief te communiceren. In de praktijk blijkt, dat hulpverlening via e-coaching net zo effectief kan zijn en soms effectiever is dan face-to-face hulpverlening.

Voordelen

Kies je eigen moment om aan je doelen te werken

Buiten de face to face afspraken, kun je altijd inloggen op jouw Pluform-account. We noemen dit soort contact: a-synchroon. Oftewel, je hoeft niet per ommegaande te reageren.

Je bent in de mogelijkheid om oefeningen, informatie of een bericht van je coach rustig tot je nemen en te overdenken voordat je reageert.

Je ontvangt informatie of oefeningen via Pluform ter ondersteuning van onze begeleiding. Onder de berichten kun je direct antwoorden op het bericht. We streven ernaar om binnen twee dagen op je bericht te antwoorden.

Op je eigen plek

Als je met een computer, laptop of telefoon op internet kunt, dan kun je aan het werk in Pluform. Het geeft je de vrijheid en ruimte om spontaan aan het werk te gaan in je eigen woonkamer, op je werk of op je favoriete bankje in het park.

Neem de tijd

Je hoeft niet meteen te reageren. Je kunt rustig overwegen wat je antwoord wordt op een lastige vraag, of werken aan een bepaalde oefening voordat je antwoordt.

E-coaching is veilig

Pluform is een afgesloten online omgeving. Alle informatie die wordt uitgewisseld is alleen inzichtelijk voor jou en jouw coach. Jouw gegevens en berichten worden niet gedeeld met anderen. Pluform heeft een uitgebreide privacy reglement en voldoet aan de strenge AVG eisen. Zo wordt er gewerkt met tweeweg-verificatie.

Regelmatig contact

Keer op keer blijkt dat regelmatig en frequent contact een positief effect heeft op het succes van begeleidingstrajecten. Online coacht via e-coaching biedt de mogelijkheid om vaker, sneller en effectiever te communiceren. Dat kan via berichten, videobellen en er kan ter ondersteuning een sms bericht worden gestuurd.

Spontaan contact

Je kunt jouw e-coach altijd een bericht sturen. Bijvoorbeeld wanneer je lukraak wat van je af wilt schrijven of je krijgt ineens een inzicht dat je wilt delen.

Deel dit artikel