Belangrijk nieuws deel 2/3

Nieuwe inzichten, nieuwe gezichten,
gewoon doen, fouten maken, successen vieren
“oei ik groei

-deel 2-

Een hele goede dag,

Twee weken geleden heb je van mij de eerste nieuwsbrief in deze reeks ontvangen: de nieuwsbrief over onze hernieuwde visie en missie. Bij nieuwe inzichten en een nieuwe fase horen ook een vernieuwde aanpak, werkprocessen en actuele rollen. Als je het oude blijft doen, krijg je natuurlijk nooit een verandering.

Zoals je hebt kunnen lezen in onze ambitie leggen we de nadruk op “investeren in menselijke waarde” en gaan we er vanuit dat “niemand 40 jaar top is”. Iedereen heeft in zijn werkleven pieken en dalen. Onze taak is om daar naast te staan: iemand te ondersteunen ten aanzien van zijn/haar inzetbaarheid. Niemand wil ziek of in disbalans zijn. De reden van uitval is echter meestal niet zwart-wit of op zichzelf staand. Er zijn veel factoren die de inzetbaarheid van een mens kunnen beïnvloeden. Om hier een toegevoegde waarde in te kunnen leveren: zowel preventief als curatief, is meer nodig dan een medische diagnose en het opbouwen van een claimproof dossier. Om aandacht te hebben voor inzetbaarheid is een coach nodig die:

• het complete spectrum rondom de ziekte en disbalans in beeld kan brengen
• communicatief sterk is en zaken bespreekbaar kan maken
• medewerkers in hun kracht kan zetten
• de juiste interventies kan initieren
• integer is en werkt onder de medische taakdelegatie
• die het speelveld van wet- en regelgeving kent
• een sterke organisatie sensitiviteit heeft
• en tot slot als professional onafhankelijk tussen de partijen in staat

Voor VitaMee is deze belangrijke centrale rol neergelegd bij de jullie vaste Inzetbaarheidscoach. De Inzetbaarheidscoach is de adviseur en het aanspreekpunt voor zowel werkgever als werknemer. Hij/ zij begeleidt de medewerker en zal indien nodig de bedrijfsarts inzetten voor een medische diagnose. Samen met de bedrijfsarts vormt de Inzetbaarheidscoach het sociaal-medisch team. Zij worden verder ondersteund door de collega’s van de VitaDesk en de Casemanager die vanuit een 4-ogen principe altijd gevraagd en ongevraagd mede de wettelijke verplichtingen bewaakt.

Al met al hebben we veel geïnvesteerd in het neerzetten van een professioneel team met de juiste competenties, actuele vakkennis en duidelijke rolbeschrijvingen. Met trots wil ik iedereen dan ook (nogmaals) aan je voorstellen: -klik hier voor ons team overzicht-
Ben je benieuwd naar de uitgebreide rolomschrijvingen, laat het me weten. Ik deel met trots ons rollenhandboek met je.

In onze volgende nieuwsbrief -laatste in deze reeks van 3- vertel ik graag hoe deze nieuwe werkwijze wordt ondersteund met nieuwe processen en systemen.

Ten slot nogmaals: “Na een periode van hard werken en ontwikkelen durf ik hardop te zeggen: “Ja: het plaatje klopt, we weten hoe de puzzel eruit ziet en leggen nu de hand aan de laatste stukjes.”.

Wordt vervolgd…

Hartelijke groet,

Sandra Garretsen

trotse ondernemer/directeur
VitaMee, Richt en JOY

(Red.) Bovenstaande nieuwsbrief is verzonden aan de e-mailadressen die bij ons bekend zijn. Nooit meer iets van ons missen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief o.v.v. “aanmelding nieuwsbrief”.

Deel dit artikel