Gedachtegoed: empathisch ondernemen

Empathisch ondernemen is de wijze waarop VitaMee werkt, met bedrijven en collega’s. Vita is Latijn voor ‘leven’. Sandra legt in haar woorden uit wat dat betekent voor onze manier van werken.

VitaMee leeft mee als organisatie

We staan midden in de maatschappij, open voor verandering, vernieuwing en zijn nieuwsgierig naar de uitdagingen die op ons pad komen. We lopen voorop in sociale innovatie, steeds op zoek naar verbetering. Daardoor blijven we jong van geest en in ons handelen.

Mee-leven als mens

Oriënterend op een ander empathisch vermogen. Wetende dat iedereen struikelde op een punt in zijn loopbaan. Niemand presteert 40 jaar lang 100% top. Empathisch vermogen maakt alles menselijker en reëler. Werk en kapitalisme mag nooit ten koste van gezondheid of geluk gaan. Korte termijn rendement mag nooit verkozen worden boven duurzaamheid en stabiliteit.

Leeft mee

We weten dat onze maatschappij rechten en ook plichten kent, waaronder een financiële verantwoordelijkheid. We snappen hoe de wereld werkt en helpen mens en organisatie om de balans te vinden tussen ertoe doen en werken met een purpose.

VitaMee leeft mee en staat met een nuchter boerenverstand met de voeten in de klei. Mensen in hun kracht zetten: daardoor bereik je duurzaamheid, onafhankelijkheid en autonomie.

VitaMee: werken aan levenskracht 

Deel dit artikel