MPA bijeenkomst bij Kingspan

Op dinsdag 29 november vond de MPA bijeenkomst plaats bij Kingspan in Winterswijk. De vestiging in Winterswijk is onderdeel van een succesvolle wereldwijde organisatie met zijn oorsprong in Ierland. De vestiging in Winterswijk is gespecialiseerd in isolatie. Van de +/- 150 medewerkers werkt het overgrote deel in de operations. Verkoop, planning, inkoop en boekhouding zijn centraal georganiseerd.

Onderwerp Werken vanuit gezond boerenverstand is een belangrijke waarde voor Kingspan. Tijdens de ontbijtsessie heeft de teamleider van de logistieke afdeling verteld over de manier waarop zij ‘lean’ werkten voordat ze wisten dat dat bestond. We hebben besproken hoe zij dat hebben aangepakt en welke rol deze teamleider daarin heeft ingenomen.

In de praktijk blijkt dat deze manier van werken helpt bij het ontwikkelen vanuit de vloer, maar dat er soms meer nodig is voor een ‘next level’ verandering. Dat het soms lijkt dat mensen zijn ‘vastgeroest’. Eén van de stappen die ze bij Kingspan nemen is het opstellen van een Skill matrix. Samen met een collega die ondersteunt in het implementeren van lean bespraken we het proces om te komen tot deze Skill Matrix en op welke manier deze stap nodig is om te komen tot een ‘next level’.

Een zeer interessante en leerzame ochtend, Kingspan bedankt voor jullie gastvrijheid!

 

Deel dit artikel