Webinar Thuiswerkgeluk

Gelukkig thuiswerken is de uitdaging

Dat vraagt om ander gedrag dan op kantoor

Thuiswerken is niet nieuw. En werkgeluk ook niet. Echter zijn de omstandigheden nu zo, dat er andere spelregels gelden. Zo kiest niet iedereen ervoor om thuis te werken. En is de ene persoon de andere niet.

Hoe we omgaan met de omstandigheden en onze mentale uitdagingen, is zeer bepalend voor het ervaren werkgeluk. We hebben allemaal de behoefte om voldoening en plezier te krijgen van ons werk. Er is nog wel wat meer voor nodig om te spreken van werkgeluk.

We hebben geleerd om aan die behoeftes te voldoen, terwijl we werken op kantoor. Alleen nu werken we thuis en soms heb je geen keus. Hoe ga je er dan voldoen aan die behoeften?

Veel organisaties willen het thuiswerken langer aanhouden. Onze aanpak van het thuiswerken is vaak nog steeds vanuit de noodzaak waarmee we zijn gestart. Los van je werkplek, werk je misschien thuis nog net zo als op kantoor. Maar is dat wel houdbaar voor de lange termijn?

Door het thuiswerken ervaren we meer mentale klachten. Natuurlijk is een klacht nog geen ziekte, maar dat wil niet zeggen dat je de signalen niet serieus moet nemen:

  • Minder concentratie en motivatie
  • Verminderde productiviteit
  • Meer vermoeidheid
  • Minder werkplezier
  • Minder zichtbaar zijn

Dat leidt tot allerlei vervelende gevolgen zoals het ervaren van minder verbondenheid met het werk en je collega’s, minder voldoening en zelfwaardering en ga maar door. Niet alleen jij en je collega’s leiden daaronder, ook de organisatie.

Wat het webinar je oplevert?

Tijdens het webinar ontdekken we de psychologische uitdagingen van het thuiswerken en richten we ons op duurzaam thuiswerkgeluk. Hoe je wél kunt voldoen aan de mentale, sociale en emotionele behoeftes voor meer werkgeluk.

Heb jij een specifieke vraag?

Na je aanmelding via dit formulier, word je doorgestuurd naar de bevestigingspagina waarop jij je vragen alvast kunt stellen. Natuurlijk is er tijdens het webinar ook volop gelegenheid om vragen te stellen.

Deel dit artikel