Leiderschaps- en teamontwikkeling

VitaMee is dé partner voor het ontwikkelen, ondersteunen en faciliteren van leidinggevenden, gericht op communicatie, gedrags- en cultuurverandering. Daarbij zoeken we altijd naar de optimale synergie tussen mensgericht en resultaatgericht leiderschap. 

VitaMee helpt jou om de balans te vinden tussen deze vormen van leiderschap. Hierbij kijken we naar jouw eigen authenticiteit. Welke stijl past bij jou en waar voel jij je goed bij. Vitale leiders creëren tenslotte vitale medewerkers.

 

Mensgericht versus resultaatgericht

Mensgericht leiderschap omvat het vermogen zich in te leven in de individuele medewerker en hem of haar oprecht aandacht te geven. Resultaatgericht leiderschap is gericht op het duidelijk communiceren van verwachtingen richting medewerkers. Het omvat het professioneel en functioneel kunnen omgaan met weerstand en conflictsituaties.

Zowel incompany als in open cursussen bieden we het volgende aan:

 

Teamontwikkeling

Naast de persoonlijke begeleiding, brengt VitaMee ook cultuurveranderingen teweeg door inzet van korte groepstrainingen. Tijdens iedere sessie van maximaal 2 uur, staat één onderwerp centraal. De groepstrainingen kunnen in serie, maar ook afzonderlijk worden ingezet. (maximale groepsgrootte: 20 deelnemers).

We bieden diverse trainingen aan, waaronder:

Waarin we zorgen voor meer onderling begrip en tolerantie, door inzicht te krijgen in elkaars en eigen kwaliteiten en valkuilen.

Waarbij we bewustworden van elkaars en eigen non-verbale communicatie.

Waarin we leren hoe we positief, duidelijk en kritisch kunnen communiceren.

Na deze training ben je je bewust van je eigen communicatiestijl en het effect daarvan op de ander

Zorgt voor bewustwording van je eigen invloed op gezondheid.

Zorgt voor vergroting van je eigen invloed en het leren denken in mogelijkheden bij het samen maken en opvolgen van afspraken en het elkaar aanspreken op die gemaakte afspraken.

Geeft je inzicht in de drijfveren en behoeften van een ander, zijnde klant, partner of collega

Meer weten?

Trainingen kunnen ook op maat, aangepast naar de behoeftes van jouw bedrijf, gegeven worden. Wil je meer weten over de verschillende stijlen van leiderschap en een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op  met ons via info@vitamee.nl of bel 0544-353000.